De perfect stijl en plek voor een vloerlamp.

Waar kan ik een vloerlamp plaatsen?

Staande armaturen zijn ideaal om specifieke verlichting op een specifieke plek te brengen. Ze zijn altijd een aanvulling op plafondlampen, hetzij om een ​​sfeer te creëren, zoals we al zeiden, of om een ​​specifieke plek te verlichten die donkerder is dan de rest.

Ze zijn bijvoorbeeld ideaal om meer licht te geven in een leeshoek, naast de fauteuil. Simpelweg met een comfortabele plek om te lezen en naast een vloerlamp, een perfecte plek voor rustige avonden met een boek en een kopje koffie.

Het is ook een goed idee om ze in een hoek naast de eettafel te plaatsen als je geen tafellamp hebt of als de plafondlamp er niet recht boven staat. Zo zorg je voor een goede sfeer tijdens zo’n belangrijk moment als maaltijden.

Aan de andere kant is een vloerlamp in de kamer perfect als je een wat donkere hoek hebt, bijvoorbeeld naast een kast. Door hun grote formaat werpen kasten soms schaduwen op sommige hoeken, wat met dit soort lampen kan worden gecorrigeerd. Ze kunnen ook in gebieden tegenover het raam worden geplaatst om het licht hiervan te compenseren.

Welke stijl vloerlamp moet ik kiezen?

Bij een design vloerlamp moet zowel met de kap als met de voet rekening gehouden worden. De materialen van de laatste kunnen voor zeer interessante nuances zorgen. Voor een huis in Scandinavische stijl kan bijvoorbeeld een houten voet in combinatie met een stoffen kap (of zelfs niet aanwezig, met de kale lamp) een geweldig idee zijn. Net als bij een huis in minimalistische stijl, moet je hier kiezen voor eenvoudige voeten, met zuivere lijnen en zonder uiterlijk vertoon. In het geval van decoreren met een meer vintage stijl, kun je ervoor kiezen om materialen te gebruiken zoals metaal, met meer ornamenten en grote schermen, afhankelijk van de rest van de kamer. Voor modernere woningen kunnen schermen van verschillende materialen, zoals glas, een groot succes zijn. Je kunt experimenteren met lampen om het huis die unieke stijl te geven.

Ten slotte raden we je ook aan om de mogelijkheid te overwegen om tafel-, vloer- en plafondlampen met een consistente stijl aan te schaffen. Zo zal het huis genieten van dat gevoel van harmonie dat zo aangenaam is voor het oog. Als je prioriteiten moet stellen, zijn vloerlampen in combinatie met tafellampen zeker de beste optie. Samen kunnen ze de functionaliteit van de woonkamer of slaapkamer optimaliseren, elke hoek verlichten en een gevoel van samenhang geven dat ongetwijfeld perfect zal zijn voor het huis.