Aluminium overkapping laten plaatsen

aluminium overkapping laten plaatsen

Aluminium als bouwmateriaal heeft veel voordelen. Een aluminium overkapping laten plaatsen is vaak de goede keuze, het heeft voordelen, lees over de vele voordelen. Lees in deze tekst ook hoe compleet je een tuinoverkapping kan maken.

aluminium overkapping laten plaatsen

Veel daglicht en onderhoudsvrij

Een veel gehoorde klacht is dat het donkerder in de huis is nadat er een tuinoverkapping is geplaatst. Vooral als er gekozen is voor een houten afdak met shingles erop, aan één kant vast aan de achtergevel, is zo’n permanent zonnescherm. Als je tegen de achtergevel een serre laat plaatsen met een dunne constructie en een flinke afstand tussen de balken zodat er veel ruiten zijn, dan is er meer licht in de serre dus ook in huis. Aluminium balken zijn dunner dan houten en de afstand tussen de balken is groter, dus je hebt meer daglicht. Daarnaast kan aluminium niet rotten of roesten, je hebt er geen onderhoud aan, je hebt enkel voordeel van de serre waarin veel licht is. Kies dus voor een aluminium overkapping laten plaatsen om het in huis licht te houden, en om geen onderhoud te hebben.

Je kunt de tuinoverkapping een prachtig interieur geven

Verduisteren van een serre kan altijd. Ook voor de aluminium overkapping zijn er prachtige shades te verkrijgen die te bedienen zijn met een elektromotor. Met een simpele druk op de knop kun je het felle zonlicht weren. Voor het inrichten van de serre is alles te verkrijgen. Je moet dan denken aan kunstgras als tapijt, meubels zoals een loungeset en wat je momenteel ziet, een gescheiden zit- en eethoek. Dus aan de ene zijde een loungeset en aan de andere kant een tafel met eetkamerstoelen. Je kan de serre mooi groen maken met exotische planten of zelfs tropische boompjes. Veel citrusboompjes doen het goed in een serre omdat het daar zelden of nooit vriest. In het voorjaar komen er bloesems aan de citrus die heerlijk ruiken en later in het seizoen de vruchten in de vorm van limoenen, citroenen, sinaasappelen, of mandarijnen. Daadwerkelijk alles voor in de tuinoverkapping is verkrijgbaar.