Zo creëer je de perfecte kitlaag
Om te voorkomen dat er scheuren in je huis of een ander gebouw ontstaan, gebruik je een kitlaag in de voegen. Deze vangt spanningen op, zodat je geen scheuren krijgt. Die spanningen kunnen ontstaan door inklinken, trillingen van bijvoorbeeld verkeer en een wisseling van temperatuur. Daarom doe je er goed aan om bijvoorbeeld kitlagen aan te brengen in voegen tussen de tegels in de badkamer, zodat alles op zijn plek blijft zitten. Je kan een kitlaag aanbrengen voor sanitairafdichting en metselwerkafdichtingen, maar ook voor gevel- en kozijnafdichting. Je hebt verschillende soorten kit, dus zoek wel de juiste soort kit uit voor de juiste klus.
Soorten kit
Bevestigingsexpert is, zoals de naam al doet vermoeden, een expert op het gebied van bevestigingsmaterialen waaronder kit. Zo vind je hier onder meer acrylkit, glaskit, voegkit, siliconenkit, aquablokker en lijmkit. Daarnaast kan je bij Beveiligingsexpert ook kiezen tussen verschillende fabrikanten en heb je kit in de kleuren wit, zwart, grijs, zilvergrijs, transparant, transparantgrijs, trijs, jasmijn, geel, beige en aluminium. Je vindt bij elke soort kit waarvoor je het kan gebruiken en ook hoe je dit moet gebruiken. Zo kan je acrylkit voor heel veel werkzaamheden gebruiken en wordt het ook veel in de bouw toegepast. Het is mogelijk om dit binnen en buiten te gebruiken. Je hebt geen primer nodig en het hecht aan materialen als metselwerk, aluminium, beton, hout en hard pvc.
Aanbrengen van kitlaag
Allereerst snijd je met een mes het topje van de kitkoker af. Daarna snijd je de spuitmond op de juiste breedte af, die overeenkomt met de breedte van de voeg. Snijd de spuitmond onder een hoek van 45 graden af, zodat je tijdens het aanbrengen van de kitlaag het pistool onder een hoek van 45 graden kan houden. Plaats de kitkoker in het kitpistool en spuit in een gelijkmatige beweging de kit in de voeg. Spuit de kit tegen de voetbodem, zodat alles met kit wordt gevuld. Door de tegendruk komt de kit ook tegen de zijkanten van de voeg. Zorg bij hoeken dat de spuitmond in contact blijft met de ondergrond, zodat de voegkanten strak zijn. Het is ook mogelijk om tape te gebruiken voor een strak resultaat.