Dakraam laten plaatsen Breda

Handig om te weten bij een dakraam laten plaatsen

Door het laten plaatsen van een dakraam in Breda, maak je van een kleine kamer met een schuin dak zeer eenvoudig een serieuze kamer met lekker veel licht. Dakramen zijn er overigens in diverse formaten en prijscategorieën. Neemt niet weg dat een dakraam plaatsen een redelijk voordelige oplossing voor meer licht en ruimte in huis. Meer informatie over een dakraam laten plaatsen in Breda vindt u hieronder.

Wat is een dakraam precies?

Een dakraam is een raam of venster dat in een schuin of plat dak kan worden ingebouwd. Het raam zorgt ervoor dat er meer daglicht de ruimte in kan komen. Dat maakt het tot een veel uitgevoerde aanpassing in de daken van veel woningen. Veel mensen plaatsen dan ook een dakraam in Breda.

Velux dakraam

Een dakraam van het merk Velux kent bijna iedereen wel. Zeker de wat oudere generatie. Het eerste dakraam werd al 30 jaar geleden op de markt gebracht en werd zo populair dat de merknaam synoniem voor schuine dakramen is geworden. Tegenwoordig zijn er vele merken en modellen dakramen. Groot, klein, met het draaipunt boven of in het midden. Voor elke toepassing is er wel een dakraam te koop. Het is een voordelige oplossing om een zolder of kleine donkere kamer leefbaar te maken.

Voordelen van een dakraam

Een dakraam zorgt natuurlijk voor meer natuurlijke lichtinval, en verder:
  1. Een dakraam zorgt voor natuurlijk daglicht
  2. Lager elektriciteitsverbruik, omdat er niet altijd meer een lamp aan hoeft.
  3. Door het dakraam open of op de ventilatiestand te zetten is er meer zuurstof en frisse lucht op zolder
  4. Een dakraam op zolder helpt om het hele huis beter te ventileren. Door ook beneden een raam op en te zetten en de binnendeuren te openen. Werkt het huis als een schoorsteen en wordt er verse lucht aangezogen die de oude lucht in het hele huis vervangt.

Voordelig een extra kamer

Met een dakraam doet meer dan licht in de duisternis brengen. Je maakt de zolder er letterlijk leefbaar mee en hebt zo de beschikking over een extra kamer. Meer blogs over verbouwen lezen? Klik op deze link voor een overzicht.