De samenstelling van Coretec pvc: zo zit het

coretec PVC

Coretec is een uniek type vloer. Dat zal elke kenner je vertellen. Maar hoe komt dat eigenlijk? En waarom kiezen zoveel mensen voor dit type vloer? Het is alsof je ze niet meer weg kunt denken. De echt goede, gespecialiseerde bedrijven hebben het in huis of kennen het op z’n minst. Dat betekent overigens niet dat je het zomaar bij elke bouwmarkt tegenkomt: Coretec PVC is exclusief en uniek in zijn soort. 

Over Coretec PVC

PVC is een zeer stevig en duurzaam materiaal. Het is een kunststof. Het materiaal kenmerkt zich door hoe goed je het kunt bewerken. Dat wil zeggen dat je er dus van alles van kunt maken, waaronder vloeren. Dat het materiaal zo flexibel is wil overigens niet zeggen dat het zwak is. PVC is namelijk ondertussen ook heel stevig. En dat is precies de reden dat Coretec dit materiaal gebruikt voor vloeren.

coretec PVC

De samenstelling

Coretec bestaat niet uitsluitend uit PVC en dat maakt het juist zo’n bijzondere vloer. De samenstelling is door hen uitgevonden en is nog niet eerder gedaan. De Coretec vloer is namelijk gemaakt van gerecycled hout, bamboe, vinyl en kalksteen. Vinyl kun je zien als een alternatieve term voor PVC want in essentie betekent dit hetzelfde. Die verschillende lagen tezamen hebben een uniek uiterlijk maar ook een unieke werking.

Dempende vloer

De kurklaag aan de onderzijde van elke Coretec plank, dat is waar de vloer zo bekend mee is geworden. Die kurklaag is namelijk de reden dat je een Coretec vloer heel goed kunt gebruiken wanneer je optimale geluidsdemping wil. Kurk is een dempend materiaal. Het is bovendien duurzaam en betaalbaar. Een laagje kurk kan het verschil maken tussen dagelijks last hebben van je buren en ze nooit horen. Het is dan ook niet iets om op te besparen. Coretec vloeren lijken misschien duur maar onder de streep ben je goedkoper uit dankzij de duurzaamheid.