Welke plafondverlichting past bij jou?

led plafonniere

Als je je interieur wilt opknappen met fraaie plafondverlichting valt er vandaag de dag genoeg te kiezen. Plafondlampen zijn bij verlichtingszaken en meubelzaken, maar ook bij bouwmarkten verkrijgbaar in allerlei stijlen, maten en varianten. Over het algemeen onderscheiden verlichtingsexperts vier types plafondlampen, namelijk: LED plafonniere, hanglampen, kroonluchters en gewone plafondlampen. 

LED plafondlampjes: een stijlvolle en energiezuinig keuze

LED-plafondlampen ofwel LED plafonnieres zijn tegenwoordig een van de meest geliefde lampensoorten om te gebruiken voor plafonds. Deze lampen worden direct gemonteerd op het plafond en zijn rond of vierkant. LED plafonnieres staan bekend om hun aantrekkelijk lage energieverbruik, maar geven toch een zee van licht waarvan je veel plezier gaat beleven. LED plafonnières kunnen gecombineerd worden met dimschakelaars, waardoor je deeze plafondverlichting heel nauwkeurig kunt afstemmen op je wensen. 

Hanglampen: voor een stijlvolle en elegante sfeer

In plaats van voor LED-spotverlichting in of op het plafond kun je ook kiezen voor elegante, klassieke of juiste moderne hanglampen. Hanglampen zitten niet op de muur, maar – de naam zegt het al -, hangen een eindje van het plafond af. Dit soort lampen is bruikbaar in elke kamer, of het nu de keuken, eetkamer of slaapkamer is. Fijn aan plafondhanglampen is dat je ze met een ketting, snoer of draad razendsnel in hoogte kunt afstellen. Ook is de keuze aan hanglampen voor plafonds groot, omdat deze lamp behoorlijk populair zijn. Jouw ideale hanglamp ga je dan ook ongetwijfeld vinden. 

led plafonniere

Kroonluchters: als je van luxe en een klassieke stijl houdt

Wie van een klassieke woonstijl houdt en van een luxueuze sfeer, kan het beste voor een majestueuze kroonluchter kiezen. Kroonluchters geven elke ruimte een authentieke, stijlvolle en dure uitstraling.

‘Gewone’ plafondlampen: voor elk wat wils

Ten slotte zijn er nog de ‘gewone’ plafondlampen, rond vierkant of rechthoekig, die voorzien zijn van een kap en direct op het plafond gemonteerd kunne worden. Fijn aan standaard plafondlampen is dat er een enorme variatie mogelijk is. Qua keuze is van de vier groepen lampen het aanbod het grootste bij dit type. Zo kun je kiezen voor een kunststof lampenkap, voor metaal of voor glas. Qua formaat is er ook enorm veel mogelijk.