Decoratie tips met LED strips

Hebt u er ooit aan gedacht uw woningdecoratie een speciale toets te geven met LED strips op plaatsen zoals de woonkamer of de eetkamer van uw huis? Weet dat het voor veel elegantie kan zorgen en interessante lichtpunten kan creëren, vooral als het gebruik ervan wordt gecombineerd met een goede combinatie met andere elementen, zoals schilderwerk, wand- en vloerbekleding. 

Wilt u uw inrichting moderner en eleganter maken door gebruik te maken van LED strips? Bekijk de tips in ons artikel! 

1. Leer wat LED stripverlichting is 

De LED-strip is een economische optie om omgevingen te creëren met indirecte verlichting, zachter, met eenvoudige installatie, waarin kleine lampjes zijn gegroepeerd. De modellen zijn dun en plat en nemen weinig ruimte in. 

Het wordt geleverd met dubbelzijdige tape, dus het is niet nodig om gaten te boren of schroeven te gebruiken, onder andere voor de installatie. Er is geen elektricien nodig, bijvoorbeeld. U kunt het zelf doen. Ze zijn niet alleen zuinig, maar ook duurzaam. 

2. Begrijp waar u met LED-strips kunt decoreren 

Omdat ze klein en dun zijn, passen ze op elke plaats in uw huis en kunnen ze zelfs in kledingkasten worden gebruikt. Ze zijn ook zeer geschikt voor plaatsen met bochten, omdat ze gemakkelijk kunnen worden opgevouwen. 

Goede suggesties voor gebruik bij het decoreren met LED strips zijn rond spiegels en op smalle oppervlakken. Planken, nissen en boekenkasten krijgen een speciale toets door het gebruik van deze lampen. Ze zijn ook ideaal voor het creëren van indirecte verlichting. 

3. Kom te weten welke LED-strip modellen 

Er zijn verschillende modellen en kleuren LED-strips van INTO LED, die kunnen worden gekozen naar gelang van het effect dat u in uw decoratie wilt bereiken. Zij kunnen doorzichtig of wit zijn, waarbij de intensiteit van het licht kan variëren tussen geelachtig, amberkleurige, intens wit of neutraal. 

Tenslotte kan men op de markt ook de zogenaamde RGB vinden. Het acroniem verwijst naar de kleuren rood, groen en blauw. De stroomvoorziening kan bestaan uit batterijen, accu’s of elektrische stroom. Voor uw gemak worden sommige LED-strips zelfs geleverd met een afstandsbediening, waarmee u het licht op afstand kunt laten branden of uitschakelen, en de intensiteit van het licht of de kleuren kunt wijzigen.