Wat zijn de prijzen die worden gehanteerd voor een dakkapel?

Een dakkapel plaatsen is erg handig op het moment dat je schuine daken hebt en de ruimte toch optimaal wilt benutten. Een dakkapel zorgt ervoor dat je rechtop kunt staan onder dat stuk dak, en dat je extra plek creëert. Bij het uitzoeken van een dakkapel komen een aantal zaken kijken. Naast het soort dakkapel houd je ook jouw budget in gedachten.
Windak-2011-33_1L_583_YXJfNTgzeDIxOV8vX2Fzc2V0L19wcml2YXRlL2Jhbm5lci8xMDY0_805ab0c7
Prefab of traditioneel

Aan de hand van het soort dakkapel die je kiest kan een prijs worden berekend. Er zijn 2 werkwijzen waarop een dakkapel wordt gebouwd. Als je kiest voor een prefab dakkapel kun je er vanuit gaan dat de plaatsing ervan snel zal zijn. Omdat de meeste handelingen in de fabriek gebeuren, kost het slechts enkele dagen om het dakkapel te plaatsen. Wil je dat het dakkapel op de gebruikelijke wijze gebouwd wordt, dan kun je er vanuit gaan dat dit kan duren tot een aantal weken. Dit komt omdat alle handelingen ter plaatse uitgevoerd worden.
polyester-dakkapel_YXJfNDc1eDM1N18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvSW1hZ2UvQWZiZWVsZGluZ2Vu_cc973ba5
De prijzen

onderhoudsvrije-dakkapel_YXJfNDc1eDM1Nl8vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvSW1hZ2UvQWZiZWVsZGluZ2Vu_56150452
Voor ieder dakkapel zijn er andere prijzen. Dit heeft te maken met het bovenstaande. Een prefab dakkapel ligt tussen de € 3.500 en € 5.000. Voor het dakkapel dat volledig aan jouw huis gemaakt wordt, kun je rekenen op ongeveer de helft meer. Natuurlijk speelt ook het materiaal waarvan het dakkapel gemaakt wordt ook mee. Eventueel extra breedte kost ook meer. Het beste is om offertes te vergelijken om onnodige kosten te vermijden. Dakkapel prijzen zijn zoals je nu weet afhankelijk van diverse factoren.

Wil je meer weten over dakkapellen of over andere zaken? Neem eens een kijkje op onze blogs!