Spuitkurk iets voor jou?

spuitkurk

Wil jij je gevel graag bekleden maar weet je niet wat je mooi vind? Er zijn veel materialen waar je uit kunt kiezen, maar welke is het best? Dan is het goed om even te kijken naar de spuitkurk. Dit materiaal biedt super veel voordelen voor je gevelbekleding. Het isoleert je gevel, is goedkoop en beschikbaar in veel kleuren.

kurk prijs

Een kurk gebruikt eigenlijk hetzelfde principe als crepi. Net als die andere gevelbekleder bestaat de spuitkurk uit een zeer korrelige substantie. Bij de crepi bestaat het uit verschillende soorten steen maar bij de spuitkurk bestaat het uit kurk. Maar wat kost een kurk nou eigenlijk? Het bestaat uit 4 factoren waar de prijs op wordt gebaseerd.

1.       Ten eerste natuurlijk de oppervlak van waar de spuitkurk op de gevel moet worden aangebracht.

2.       Een belangrijke rol in de prijs is natuurlijk de hoeveelheid lagen. Als je 1 lag neetm kost het minder werk en kosten dan 5 lagen. De meeste gevallen worden er 2 lagen van 3 millimeter dik aangebracht.

3.       Natuurlijk zijn er ook arbeidskosten die invloed heeft op de prijs. De ene vraagt meer dan de ander daarom is het belangrijk om meerdere offertes te bekijken zodat je kan vergelijken.

4.       Je moet er ook rekening mee houden dat bij beschadiging van de gevel ook kosten voor de gevelrenovatie moet bijtellen. Dit moet gebeuren voordat het proces kan voortzetten.

Gemiddelde kosten voor de kurk zal tussen de 40 en 80 euro per vierkante meter liggen. Je kan natuurlijk het zelf ook doen. Het zal je een stuk minder kosten maar of de kwaliteit hetzelfde is dat is het nadeel. Het kan zijn dat je het een stuk minder goed doet dan een experts waardoor je later weer extra kosten hebt.

Voegwerk renoveren

Wat is een kurk?

Tot tegenstelling van andere gevelbekleding is er bij de spuitkurk geen cement in verwerkt. Dit product is 100% natuurlijk en dat is goed voor de gevel. Vooral in deze tijd is het belangrijk dat mensen denken aan het ecologische gebied. De spuit zal een goed alternatief zijn voor de buitenmuur.

Wat voor een materialen?

De naam zegt al veel over het product. Er zitten kurkkorrels verwerkt in de spuit. Daarnaast zijn er diverse acrylaatharsen die de kurk goed met elkaar hecht. Het is natuurlijk een vloeibaar product en daarom zitten er enkele oliesoorten in verwerkt en pigment om de bekleding van een kleur te voorzien. De spuit kan niet alleen buiten maar ook binnen worden verwerkt. Belangrijk is dat je een schone, stofvrije en onbeschadigde ondergrond gebruikt. Mocht er toch schade in de ondergrond zitten, laat dit dan eerst repareren.

Ben jij geïnteresseerd in dit product en zou je er graag meer informatie over willen? Dat is zeker mogelijk bij Gevelwerken-gids.be. Ze hebben verschillende soorten gevelbekleding en kunnen jou het beste advies geven hierover. Wil jij meer informatie hierover? Neem dan een kijkje op de site of neem contact op met Gevelwerken-gids.be.