Het mooiste van Oostenrijk? Je beleeft het in Karinthië

Karinthië

Persoonlijke voorkeuren kunnen uiteraard verschillen, maar volgens ons is Karinthië zeker een van de mooiste regio’s die het Alpenland Oostenrijk te bieden heeft. Dit gebied ligt in het zuiden van het land, grenzend aan zowel Italië als Slovenië. De hoofdstad van Karinthië, dat in feite een deelstaat is, is de stad Klagenfurt. Hieronder lees je wat je zoal kunt doen in deze deelstaat. We maken een onderscheid tussen zomer en winter.

Karinthië

Dit doe je in Karinthië in de zomer

Wanneer je buiten de winter afreist naar Karinthië, dan heb je een schat aan moois te ontdekken in deze deelstaat. Sowieso leent deze bergachtige en groene regio zich er helemaal voor om volop te wandelen en te fietsen. Rondritjes met de auto kan natuurlijk ook, waarbij je dan vanzelfsprekend om de haverklap bij adembenemende uitzichtpunten stopt. Een van de meest spectaculaire bergwegen is zonder twijfel de Malta Hochalmstrasse. Bijzondere extraatjes aan deze bergweg is dat deze leidt langs zowel watervallen als een fors stuwmeer. Wandelen in de buurt van de hoge berg Grossglockner en de nabijgelegen gletsjer Pasterze is ook een hele belevenis, eentje die je het best in de lente, de zomer of de herfst kunt ondernemen.

Wat biedt Karinthië in de winter?

Ook op het gebied van wintersport heeft Karinthië heel wat te bieden. Akkoord, als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de regio Tirol, dan moet Karinthië het onderspit delven, maar in de laatstgenoemde regio kun je ook gewoon een uitstekende wintersportvakantie beleven. De natuur kleurt doorgaans in ieder geval goed wit. Vooral de skigebieden Bad Kleinkirchheim, Nassfeld en Heiligenblut bieden vervolgens vele tientallen kilometers aan skipistes. Op verschillende plekken is ook langlaufen mogelijk. Bovendien vriezen diverse meren dicht in de winter, zodat er mogelijkheden ontstaan om te schaatsen.