Geen groene vingers? Neem een kunstgras-grastapijt!

3We hebben het heus wel geprobeerd, mijn vriendin en ik. Ik denk dat het ons uiteindelijk pas een seizoen of acht heeft gekost om in te zien dat het echt niet ging werken, hier bij ons in de achtertuin. Als je geen groene vingers hebt maar je wel een groen grasveld probeert te creëren, dan kan dat bést frustrerend zijn. Ons lukte het namelijk niet – en of dat nou aan de omstandigheden van bijvoorbeeld de grond of het zonlicht of dergelijke lag of gewoon op onszelf terug te voeren is, punt is dat we telkens tegen een lelijk veldje aan moesten kijken. Gelukkig is dat nu voorgoed verleden tijd met het mooie kunstgras-grastapijt dat we hebben liggen.

Alleen maar voordelen van een gazon als dit

4Onze achtertuin werd, alle goede bedoelingen ten spijt, niets meer dan een hoopje modder met af en toe een vertrapt stukje gras ertussen. Niet echt het idee dat je hebt van een leuke en levendige tuin. Bovendien vielen zo alle andere plannen die we met de tuin hadden echt een beetje in het niet en bovendien detoneerde het behoorlijk met ons toch zo mooi ontworpen huis.

6Tegenwoordig hebben we het gelukkig heel anders en ziet ons gazon er weer levendig uit. Het kunstgras-grastapijt kan door een kenner gelegd worden, bijvoorbeeld iemand van GJ Floors. Dat is ook waar wij het gras uiteindelijk vandaan hebben, en ze zijn de echte experts op dit vakgebied. Daar moest ik me natuurlijk wel even in verdiepen, want ik was nooit eerder op zoek geweest naar kunstgras. Er is nu echter een heel nieuwe wereld voor me open gegaan – en ontstaan in de tuin! Wat ik heerlijk vind is dat het het gehele jaar door groen is hier achter en dat je er tegelijkertijd helemaal geen omkijken naar hebt.