Verschillende soorten tafels

tafel op maat

Elke woning heeft een tafel in huis. Tafels zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Vaak zijn dit de eettafel, salontafel en de bijzettafel. Een tafel is essentieel in ieder interieur en dit artikel geeft meer informatie over de diverse tafels.

tafel op maat

De Eettafel

De eettafel is niet meer weg te denken uit het interieur. Je nuttigt hier een heerlijke maaltijd, voert een goed gesprek, en je ervaart gezelligheid met vrienden en familie. Eettafels zijn in diverse vormen, afmetingen en materialen beschikbaar. Hout is een geliefd materiaal omdat het past bij ieder interieur, warmte uitstraalt en lang mee kan gaan. Hout in combinatie met een metalen onderstel is een echte trendsetter en wordt vaak gezien in moderne interieurs. De ronde eettafel doorbreekt de rechte vormen in huis en geeft een stukje behaaglijkheid.

De Salon en bijzettafel

Een salon en een bijzettafel lijken vaak veel op elkaar. Deze tafels worden voor meerdere doeleinden gebruikt. Een salontafel is een goede toevoeging voor bij de bank. Je zet hier hapjes en drankjes neer of een goed boek en het zorgt voor comfort. De salontafel is verkrijgbaar in diverse varianten.

Een bijzettafel heeft iets weg van een salontafel maar deze is vaak een stuk kleiner. Een bijzettafel is handig voor een plant of een lamp naast de bank. Je kan deze tafel bijna overal kwijt door zijn kleinere formaat. Vaak worden bijzettafels in ronde vormen gebruikt omdat het wederom de rechte vormen in huis doorbreekt en bijdraagt aan gezelligheid in huis.

Tafel op maat

Een tafel op maat is een goede keuze. Je kan de tafel geheel naar eigen smaak en wens laten maken. Denk bijvoorbeeld aan een echte klassieker onder de tafels met een rechthoekig tafelblad. Kies de afmeting, de kleur en de pootjes zoals metaal of als je van minimalistisch houdt is de keuze voor houten pootjes een aanrader. Hou je van een aangename sfeer in huis of heb je een kleinere ruimte? Een ronde of ovale tafel past hier perfect bij en is goed te realiseren als je kiest voor een tafel op maat. Een ronde of ovale tafel geeft een moderne en warme uitstraling aan ieder interieur.