Elegante stijlmeubelen voor in huis

klassieke meubels 4

Engelse stijlmeubelen staan bekend om hun elegante uiterlijk en hun klassieke charme. Deze meubelstukken geven een verfijnd uiterlijk aan iedere ruimte en zijn nog steeds erg populair om in huis te halen. Er zijn veel verschillende Engelse stijlmeubelen die een mooie toevoeging kunnen zijn voor in huis. In deze tekst gaan wij het hebben over een aantal van deze meubelstukken uit verschillende tijdperken. Van oorfauteuils uit het Georgische tijdperk tot aan Victoriaanse meubelen: alles komt aan bod. Georgische meubelen dateren uit de achttiende eeuw. Door de strakke lijnen, symmetrie en bescheiden ornamenten is er een perfecte combinatie van comfort en stijl. Veel meubelstukken zijn gemaakt van walnoot en eikenhout.

Meubelstukken uit de Victoriaanse tijd

Engelse stijlmeubelen uit het Victoriaanse tijdperk zijn te herkennen aan het bijzondere houtsnijwerk en de uitbundige details die zijn verwerkt in de meubelstukken. Er zijn veel verschillende soorten meubelstukken uit dit tijdperk en stuk voor stuk zijn ze even bijzonder. Er zijn gestoffeerde banken en fauteuils, kasten en dressoirs van nauwkeurig handsnijwerk en nog veel meer. De keuze in Victoriaanse meubelstukken is erg groot. De meubelstukken zijn vaak donkerder van kleur en worden prachtig versierd met van alles en nog wat. Hierdoor kan het een wat dramatische look geven aan het interieur en zijn het zeker weten meubelstukken die opvallen in huis.

Landelijke meubelstukken

Andere Engelse meubelstukken die wij zeker niet kunnen overslaan zijn de Engelse landelijke meubelen. Deze meubelstukken hebben een ontspannen en rustieke uitstraling. Ze bieden veel charme en comfort in huis. Deze meubelstukken zijn geïnspireerd door het platteland en de natuur. De meeste meubels worden gemaakt van inheemse houtsoorten waarbij de natuurlijke schoonheid van het hout extra goed wordt behouden. De landelijke stijl is een warme interieurstijl die gezelligheid in huis kan brengen. In combinatie met bloemenpatronen en natuurlijke elementen is dit een zeer knusse en gezellige interieurstijl voor in huis.