Een palm kamerplant, stoer, elegant en veel groen in huis

Kamerplanten brengen groen en rust in je woning. Een palm kamerplant doet hier nog een schepje bovenop. Hij heeft vooral een tropische uitstraling. Palmplanten doen denken aan zon, zee en strand. En ze hebben een vleugje van een tropisch woud in zich. Ook al haal je maar één enkele palmplant in huis, het is rustgevend. Palmen zijn altijd fris groen. Als ze op een zonnige plek staan, stralen ze helemaal de zuiderse sfeer uit.

Palmen zijn er in overvloed

Voor wie zo veel mogelijk palm kamerplanten in huis wil plaatsen, zit goed bij een gerenommeerde zaak van exotische planten. Je vindt er zeer kleine palmplantjes maar ook zeer grote. Je kunt kiezen tussen palmen waarvan de grote bladeren hoog omhoog reiken. Of je kiest voor een waaierpalm. Er bestaan palm kamerplanten met smalle blaadjes en andere met opvallende brede bladeren. Ook yuccas mag je tot de palmen rekenen. Ook al zijn het eigenlijk geen palmplanten, ze stralen dezelfde charme uit als palmplanten. Vraag gerust raad aan de verkoper, hij helpt jou graag de juiste palm te kiezen.

Hoe je palmen integreren in je woning

Bij palmplanten kun je makkelijk diverse exotische planten en bloemen combineren. Andere exotische planten met grote bladeren zijn bijvoorbeeld de vijgenplant of de musa (bananenplant). Kies je voor bloemen? Dan kun je perfect voor paradijsvogelbloemen of oleanders kiezen. Ook agapanthus en aloë geven mooie bloemen die bij je pal kamerplant passen. Als je veel ruimte hebt, vul dan je woning gewoon op met planten. Planten geven je de mogelijkheid om je interieur regelmatig een andere look te geven. Ze veranderen in functie van het seizoen en zijn daardoor nooit statisch. Als je planten ook nog eens combineert met andere groene elementen in je interieur, dan wordt het helemaal een natuurlijke omgeving. Denk hierbij aan een groene muur, groene meubelen of wanddecoraties met groen. Combineer volgens je eigen inzicht. Met planten kun je nooit verkeerd doen. Zo worden je palmplanten een deel van het geheel.