Spierziektes of gewrichtsklachten

Voor mensen die lijden aan spierziektes of gewrichtsklachten is een elektrisch verstelbaar bureau heel fijn. Soms zitten mensen namelijk in een rolstoel of zijn ze niet mobiel genoeg om zomaar even een tafel of stoel te verschuiven. Hierbij is het handig dat je je bureau elektrisch kunt verstellen. Met een druk op de knop, kun je je bureau wat hoger zetten, zodat je gemakkelijker kunt opstaan, maar ook als je van rolstoel naar stoel gaat en wat lager komt te zitten. Dit handige technische snufje zorgt voor minder belasting van gewrichten of spieren, waardoor je minder pijn zult ervaren. Daarnaast kan je dit realiseren met een stopcontact, zodat je ook geen batterijen hoeft aan te schaffen en deze hoeft te verwisselen.

Universitaire studieruimtes

Steeds meer universitaire ruimtes maken gebruik van een elektrisch verstelbaar bureau. Het blijkt namelijk dat het creëren van een flexibele studieruimte, enorm effectief is voor de motivatie en concentratie van studenten. Daarnaast heb je ook te maken met persoonlijke voorkeur, sommige studenten staan namelijk liever, terwijl een ander misschien liever op zijn of haar buik een boek ligt te bestuderen. Meerdere universiteiten zijn bereid om hier veel geld in te investeren, om zo de kwaliteit van hun onderwijs te waarborgen. Als student zie ik dit ook wel erg zitten en hoop dat dit in de nabije toekomst gauw kan worden gerealiseerd.

Universiteiten worden als richtlijn gezien

We kunnen nu wel na twee jaar stellen dat de overheid, wat betreft het corona beleid in Nederland, een paar grote steken heeft laten vallen. Hierdoor zijn veel mensen de dupe geworden van de fouten van de overheid. Of je nou voor de vaccins bent of niet, het is opvallend dat de universiteiten in Nederland wel in staat waren om een weloverwogen besluit te nemen wat betreft de corona pandemie in Nederland. Eigenlijk is het best beschamend om te zien dat universiteiten, die geen besturende organen zijn, daadwerkelijk beter in staat waren om een beleid in acht te nemen en te bewerkstelligen, dan de overheid.