De voordelen van een palenrammer

Ben jij op zoek naar een palenrammer, dan zijn deze er in verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor een palenrammer op benzine voor het zwaardere werk of je gaat voor een palenrammer die je puur en alleen met je eigen kracht kunt ‘besturen’. Toch blijkt dat veel mensen het voordeel van een goede palenrammer niet helemaal inzien en ook het gemak ervan niet kunnen begrijpen. Om je een idee te geven, hebben wij de 3 grootste voordelen van een palenrammer voor je op een rijtje gezet.

Wat is een palenrammer?

Allereerst is het goed om eens wat dieper in te gaan op wat een palenrammer nu eigenlijk is. Uiteraard doet de naam het als deels vermoeden, maar vaak wordt er bij een palenrammer gedacht aan van die enorme apparaten waar vervolgens grote heipalen meters mee in de grond worden geslagen. Toch is dit niet het geval. Een palenrammer kan namelijk ook bij uitstek voor thuis worden gebruikt, voor de meest uiteenlopende dingen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld palen voor de schutting, maar ook een parasol kan hiermee prima in de grond worden geslagen. Kortom, ontzettend handig dus!

De voordelen van een palenrammer

Dat een palenrammer ontzettend handig is voor thuis, dat blijkt wel uit de grote hoeveelheid voordelen welke het je te bieden heeft. Zo kun je er zowel ronde als ook vierkante palen mee in de grond slaan. Hoef je relatief weinig kracht te zetten, doordat het gewicht van de palenrammer het meeste werk doet en heb je twee handvatten waarmee je wat extra kracht kunt uitoefenen op de paal. Zo kun je dus iedere gewenste paal, uiteraard wel tot een bepaalde diameter stevig en vast de grond in slaan. Je hoeft dan niet meer bang te zijn dat de paal nog kan bewegen, want die kans is minimaal.

Waar let je op bij de aanschaf van een palenrammer?

Ben jij voornemens om er eentje aan te schaffen, dan zijn er een aantal zaken waar je even goed op moet letten. Eén van die zaken is natuurlijk de diameter van de rammer. Het is namelijk wel van belang dat je ervoor zorgt dat de paal die je in de grond wilt slaan, in z’n volledigheid in de palenrammer past. Is dit niet het geval, dan heb je kan dat de paal beschadigd raakt. Daarnaast is het ook goed te kijken naar het gewicht van de palenrammer. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je kiest voor een zwaarder exemplaar, deze veel meer stootkracht heeft, dan wanneer je kiest voor een wat lichtere variant. Je doet er daarom dus ook goed aan om eerst eens te kijken welk type paal je in de grond wilt slaan en natuurlijk hoe diep. Dan kun je op basis daarvan enigszins bepalen welke palenrammer jij nodig hebt.