Makelaars Groningen voor kopen, verkopen, huren of verhuren van een woning of bedrijfspand

terrasoverkapping aluminium

Makelaars Groningen heeft uitstekende kennis van de verkoop en aankoop van woningen en bedrijfspanden in Groningen en wijde omgeving. Daarnaast zijn de makelaars ook specialist bij bemiddeling voor het huren of verhuren van woningen, appartementen en bedrijfspanden. Wil je zonder zorgen een pand huren of verhuren maak dan gebruik van de expertise van een verhuur makelaar. Zij weten precies aan welke regels het huren of verhuren moet voldoen. Naast de verkoop, aankoop, huren en verhuren van panden kun je hier ook terecht voor het taxeren van woningen, appartementen en bedrijfspanden, maar ook voor advies over hypotheken en verzekeringen. Denk je erover om een huis te gaan kopen dan is een aankoopmakelaar ideaal, zeker in deze tijd. Je kunt dan ook direct advies vragen over de juiste hypotheek en weet welke verzekeringen verplicht zijn om af te sluiten.

Hoe is het momenteel op de woningmarkt?

Op dit moment zijn de koopprijzen van woningen torenhoog. Dat komt omdat er te weinig huizen te koop worden gezet en omdat er te veel mensen zijn die een woning nodig hebben. Steeds meer mensen willen een huis kopen omdat de huren veel te hoog zijn én omdat de rente voor een hypotheek erg laag is. Het wordt steeds moeilijker om een huis te vinden en als je er al een vind, wordt de prijs momenteel ver overboden. Volgens het CBS kun je nog de meeste huizen vinden in de provincie Groningen én zijn de prijzen hier ook nog het goedkoopst. Toch wordt het ook in Groningen moeilijker om het huis van je dromen te vinden. Daar kan Makelaars Groningen je goed bij helpen. Zij weten welke woningen of appartementen in Groningen en omgeving te  koop zijn, of binnenkort komen.

Wat zijn de voordelen van een aankoop makelaar?

Wanneer je een aankoopmakelaar van Makelaars Groningen inschakelt voor de aankoop van een woning, nemen ze je veel werk uit handen. Allereerst zoeken ze gericht met je mee naar de juiste woning. Als die wordt gevonden plannen ze direct een bezichtiging en gaan ze met je mee naar die bezichtiging. Zij kijken daarbij ook naar de bouwkundige staat van de woning en onderzoeken de juridische kant van die woning denk hierbij aan bijvoorbeeld recht van overpad. Als dat nodig is kunnen ze ook een buurtonderzoek instellen. Wanneer je de woning wel zou willen kopen dan bepalen ze samen met jou de aankoopstrategie. Ze weten als geen ander wat een reëel bod is en wat je zou moeten bieden om het huis te ‘krijgen’. Een aankoopmakelaar kan ook adviseren om een bouwtechnisch onderzoek of funderingsonderzoek te laten verrichten.

Wat doet een aankoopmakelaar van Makelaars Groningen nog meer?

De aankoopmakelaar van Makelaars Groningen ziet er bij de koopovereenkomst op toe dat deze geen nadelige voorwaarden voor je bevat. Blijkt na een bouwtechnisch of funderingsonderzoek dat er gebreken zijn dan onderhandelt de makelaar hierover met de tegenpartij. Als blijkt dat dit grote problemen gaat veroorzaken hoeft de koop niet door te gaan. Ontstaat er onverhoopt toch een conflict dan staat de makelaar voor je klaar en daarnaast kun je gebruik maken van alle expertise die aanwezig is binnen het makelaarskantoor. De aankoopmakelaar is natuurlijk ook aanwezig bij de oplevering om te controleren of aan alle voorwaarden is voldaan door de koper. Als je dat wilt, gaat de aankoopmakelaar ook mee naar de notaris. 

Wil jij juist via Namaco Groningen huizen verkopen? Neem dan direct contact op!