Waarop letten bij badkamer radiatoren aanschaffen? 

Als er iets belangrijk is in je badkamer, dan is het wel dat het er steeds aangenaam warm is. Daarom mogen badkamer radiatoren van hoogwaardige kwaliteit niet ontbreken. Maar wat zijn nu goede radiatoren? Daarnaast is het design natuurlijk ook belangrijk, want het moet er wel mooi uitzien. Alles dient erop gericht te zijn, dat je een comfortabele badkamer creëert. Wat is er zaliger, dan na een drukke dag relaxed tot jezelf komen in je eigen home spa?

Op welke plek moet de radiator komen?

Meestal wordt er aangeraden om de radiator onder een raam of tegen een buitenmuur te plaatsen. Is je woning echter goed geïsoleerd, dan zal een radiator op elke plek goed zijn werk doen. Let er verder op, dat badkamer radiatoren altijd op 3 tot 5 cm van de muur en op 10 tot 15 cm van de vloer gemonteerd dienen te worden. Voordat je een radiator aanschaft, is het belangrijk om de plek te bepalen, zodat je weet welke afmetingen de radiator mag hebben. Er zijn hiervoor ook allerlei creatieve oplossingen. Daarover lees je hieronder meer. En wat als er op de plekken, waar je de badkamer radiatoren zou willen plaatsen, geen aansluitingen zijn? 

Denk ook eens aan losse badkamer radiatoren

Soms is het lastig om een radiator aan te sluiten op het bestaande verwarmingssysteem, omdat deze aansluiting niet op de plek zit, waar jij dat graag zou willen. Wees gerust, want ook daar bestaan uitstekende oplossingen voor. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om elektrische radiatoren aan te schaffen, die je gemakkelijk via een stopcontact op het elektriciteitsnet kunt aansluiten. Deze badkamer radiatoren zijn vaak eveneens te gebruiken als handdoekdroger en kunnen ook op deze manier een comfortabele aanvulling zijn in jouw badkamer. 

Verticale en horizontale badkamer radiatoren

Plaatsgebrek? Dat hoeft geen excuus te zijn om maar geen radiatoren in je badkamer te installeren. De tijd dat radiatoren onhandig veel ruimte in beslag namen, is voorbij. Neem eens een kijkje in het aanbod aan verticale radiatoren. Ze nemen minder ruimte in beslag, geven een comfortabele warmte en je kunt ze eveneens gebruiken als rek voor je handdoeken. Daarbij geven ze je badkamer meteen een luxe uitstraling. Of wat dacht je van horizontale badkamer radiatoren? Dit ziet er meteen heel exclusief uit. Deze radiatoren nemen eveneens weinig ruimte in beslag. Een andere optie, is een paneelradiator installeren. Het zijn stuk voor stuk praktische en stijlvolle oplossingen! 

Aandacht voor comfort en design

Let bij het aanschaffen van badkamer radiatoren op een goed evenwicht tussen comfort en design. Voor de een mag de radiator een blikvanger zijn in de badkamer, terwijl de ander dit onderdeel liever op de achtergrond houdt. Mag het blikvanger zijn? Kies dan voor een echte design radiator. Ook de kleur kan het verschil maken. Zo zijn er radiatoren in de kleuren wit, zwart en antraciet. Elke kleur heeft zijn eigen effect als het gaat om uitstraling. Wat staat het mooiste in jouw badkamer? Ontdek het snel op de website van Douchezaak!