Magnum vloerverwarming op elektriciteit

coretec PVC

Wanneer je in de winter thuiskomt is het erg fijn als het huis lekker warm is. Om te zorgen dat je geen koude voeten hebt wanneer je over de vloer loopt, is een vloerverwarming de oplossing. Er zijn watergedragen vloerverwarmingen en elektrische vloerverwarmingen. Magnum biedt verschillende elektrische vloerverwarmingen aan. Een Magnum vloerverwarming is zowel geschikt voor onder al bestaande vloeren en vloeren die nog gemaakt moeten worden. Als hoofdverwarming zijn elektrische matten en elektrische kabels erg geschikt. Deze kabels worden in een cementdekvloer gelegd. Elektrische foliesystemen en het HeatBoard systeem zijn goed te gebruiken als bijverwarming. 

Magnum Mat

Een elektrische vloerverwarmingsmat bestaat uit een dunne mat en kabels. De mat is zo’n 4 millimeter dik en in de mat zitten kabels verwerkt. Deze kabels van 2 tot 3 millimeter dik zijn in de mat verwerkt in een zigzagpatroon. Dit mattensysteem wordt veel gebruikt omdat het vrij eenvoudig te installeren is. Het mattensysteem kan worden aangebracht onder een tegelvloer of op een bestaande afwerkvloer. Elektrische matten kunnen rechtstreeks worden verwerkt in egaline of tegellijm. Hierdoor is het uitfrezen van de vloer niet nodig. Een Magnum vloerverwarming in de vorm van een mat ligt vrijwel direct onder het vloeroppervlak, hierdoor wordt de vloer erg snel warm. Elektrische vloerverwarmingsmatten zijn zowel te gebruiken als hoofdverwarming en als bijverwarming. De elektrische matten zijn in kleinere ruimtes die niet permanent verwarmd hoeven te worden meer geschikt, om energieverbruik te verminderen. 

Magnum vloerverwarming Cable 

Een installatie met een elektrische dekvloerkabel is uitermate geschikt voor in nieuwe cementdekvloeren. Het systeem bestaat uit één of meerdere lange kabels. Deze kabels liggen in een lussenpatroon in de cementdekvloer verwerkt. De kabels kunnen zowel diep als ondiep in de vloer worden gelegd. Met een slimme thermostaat is de temperatuur volledig te regelen. Het systeem is voordelig in aanschaf, maar ook in energieverbruik. De vloer blijft lang warm na het uitschakelen van het systeem omdat de cementdekvloer, ook wel ‘chape’ genoemd, lang warmte vasthoudt. Een Magnum vloerverwarming met kabel installatie is zowel als hoofdverwarming en als bijverwarming te gebruiken. Om een vloerverwarming met elektrische kabel(s) aan te leggen in een bestaande vloer moet de vloer gefreesd worden. Het duurt wat langer om de vloer op te warmen door de laag cement die zich boven de kabel bevindt. 

Magnum Foil & HeatBoard 

Zowel de Magnum vloerverwarming met folie als met een HeatBoard worden vooral als bijverwarming gebruikt. Het foliesysteem werkt op een dunne folie van 0,3 millimeter die op isolatieplaten onder een houten, parket of laminaatvloer wordt aangebracht. De isolatieplaten zorgen ervoor dat er geen warmte verloren gaat aan de onderzijde van de folie. Foliesystemen kunnen snel en eenvoudig worden geplaatst onder houten vloeren. Het is mogelijk om verschillende warmtezones apart aan te sturen. Een HeatBoard bestaat uit een verwarmingskabel in combinatie met isolatieplaten. Omdat de vraag naar verwarmingssystemen voor onder houten, parket en laminaatvloeren toeneemt is het HeatBoard ontwikkelt. De systeemplaten worden onder deze soorten vloeren gelegd en de temperatuur is te regelen met een thermostaat. De vloer wordt met dit systeem erg gelijkmatig opgewarmd. 

Heb je interesse in een Magnum vloerverwarming? Neem dan eens een kijkje op de website van Vloerverwarming Store.